7.12.2009

Serap Eser

Üzerinden siyaset yapılan bir insan daha...ölmüş bir insan hem de..
17 yaşında henüz ve 18 olamayacak bir insan.. 

Nefret nidaları atılmakta üzerinden, kin kusmukları parça parça her yerde..ve serap hala 17 yaşında.. 

Serap, duyuyor musun? senin koltuğunda oturan bir kürt genci olsaydı ve o da 17 yaşında olsaydı ve o da asla 18 yaşında olmayacak olsaydı, bu seni andığını, sana üzüldüğünü zanneden türk kardeşlerin, o koltukta oturan `insan` için sevineceklerdi. "kendi düşen ağlamaz" "ava giden avlanır" gibi ulu türk atalarının (hani "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" gibi sözleri de olan) sözleriyle halaylar çekmeseler de için için sevineceklerdi.. 

Çünkü onlar seni önemsemiyor serap, onlar insanı önemsemiyor. onlar kalıbı önemsiyor. sen bir kalıpsın bundan sonra. hayallerin, fikirlerin, sevgilerin, kalbin, saçların yok senin. sen yalnızca bir türk kızısın. içi boş bir kalıpsın! anlıyor musun? türksün sadece sen. 

Tamamen tesadüf eseri bu toprak parçasında doğduğun için sana türk dedik. annene babana da öyle demişler. onlar da kalıp artık, biliyor musun? 
Bir başkasına da yalnızca tesadüfen başka yerde doğduğu ve annesi babası da o yerde doğduğu için kürt demişler. iki harf yer değiştirmiş sadece anlıyor musun? ve işte bu kalıplar yüzünden, sen insanmışsın, sevmişsin, yaşamışsın, istemişsin önemin yok. sen türksün! huzur içinde yat şimdi yatabilirsen.. 

Şehit demişler sana, acaba sormuşlar mı sana olmak istiyor musun diye? acaba sormuşlar mı insanlara şehit olmak ister misiniz diye? acaba sormuşlar mı insanlara "bizim için ölmeye hazır mısınız" diye. 
Belki dayatmışlardı sana da "türklük için ölmek şereftir diye" çünkü sen tesadüfen burada doğmuştun, annen baban ve onların anneleri babaları gibi.. 

Ahh be serap be, iyi ki tanımıyorum seni. nasıl dayanılır bilmiyorum, nasıl katlanılır bilmiyorum, `bir hiç uğruna` ölmeye..

Hiç yorum yok: